Maska padá! Britské odbory odmítají kritizovat ruskou invazi na Ukrajině a odsuzují britskou vládu z podpory Kyjeva

Dva britské odbory odmítly podpořit návrh na kritiku ruské války na Ukrajině – jeden dokonce odsuzuje Británii z podpory Kyjeva.

Během konference Kongresu odborových svazů hlasoval Svaz hasičských sborů (FBU) proti plánům s argumentem, že prostor pro diskusi pracovníků o tomto problému byl „uzavřen“.

Stejně tak odborový svaz železnic, námořní dopravy a dopravy (RMT) rovněž odmítl návrh podpořit, popřel však jakékoli další komentáře.

Zástupce FBU Jamie Newell na konferenci řekl, že invaze Ruska byla „zločin“ a jeho odbory ji odsoudily. Nicméně odmítli návrh podpořit, protože tvrdila, že jde o příklad „jedné z britských vojenských intervencí“.

Newell řekl: „Jsme hrdí na naši historii internacionalismu, jsme proti tomuto kompozitu.

"Diskuse pro pracovníky byla ukončena."

FBU tvrdí, že podporují „prvky“ návrhu, ale odsoudili zapojení Británie.

Odborový svaz dodal: „Nevěříme, že eskalace války něco nabízí dělnické třídě v Rusku nebo na Ukrajině. - Pamatuj, že bajonet je zbraň s dělníkem na obou koncích."

Newell řekl: „Jsme proti těmto skupinám a nepodporujeme jejich vyzbrojování jen proto, aby se v budoucnu staly hrozbou. A přesto kompozit o této otázce mlčí.“

Návrh, který prošel, uvedl: „Jako odboráři jsme ze své podstaty antiimperialisté a naším úkolem je bojovat s imperialismem a tyranií při každé příležitosti.

"Uvědomujeme si, že vítězství Putina na Ukrajině bude úspěchem pro reakční autoritářskou politiku po celém světě."

Newell však řekl: „Zatímco návrh zmiňuje opozici vůči imperialismu a imperialistickým zájmům, ty existují na obou stranách tohoto konfliktu.

"Každý, kdo hodnotí vojenské intervence za posledních 20 let, to musí uznat - stačí se podívat na Afghánistán, Irák a Libyi."

Překlad: Nikita Umnov

Zdroj: https://www.gbnews.com/news/trade-unions-russia-invasion-ukraine-plans