Andrew Tate: Kdy je cenzura ospravedlnitelná


Andrew Tate: toxická maskulinita, jeho nenávist k ženám a postupné rušení oficiálních profilů 

Během půl roku se stal internetovou senzací. Videa s jeho výstupy na Instagramu, Facebooku a převážně na Tiktoku získaly až dvanáct miliard shlédnutí. Ženy jsou pro něj pouze sexuálními objekty. Kdo vlastně Tate je? A proč se jeho nenávistná videa staly tak populární? 

Autorka textu: Anna Kolínková

Andrew Tate je jeden z nejslavnějších boxerů. Kontroverzní youtuber se proslavil díky pořadu Big Brothers, kdy později na něho byla uvaleno oznámení a následné vyřazení z pořadu, díky videu, kde mlátí ženu páskem. Sám Tate od začátku tvrdí, že se jedná o podvrh. K celé kauze se pak vyjádřil na Facebooku, kde uvedl, že žena ve videu se vším souhlasila a jednalo se pouze o postelové role. Podle něj bylo video sestříháno aby z toho vyšel jako násilník. Jedná se pouze o jeden z mála skandálů, které se okolo Tatea začaly objevovat. Skandály na Twitteru Jedním výrokem, který pobouřil celý internet. Uvedl: „ženy by měly být zodpovědné za své činy“. Tímto příspěvkem, který dal na Twitter v roce 2017. Jeho doslovné výroky proti hnutí #MeToo zaznělo takto, uvedl deník Metro. „Sexuální obtěžování je nechutné a neomluvitelné. Avšak pokud se na Vás muž dívá nebo píská nebo se vás ptá na jméno, není to obtěžování.“ Pokračuje Tate. Další z jeho tweetů se nesly ve stejném duchu: „Ženy vyměňují sex za příležitost už velmi dlouhou dobu. Některé to udělaly s nebyly zneužity… Pokud se ale dostanou do pozice, kdy budou znásilněny, musí nést určitou zodpovědnost.“ Tohle je však jen malá ukázka jeho filozofování. 
Kvůli tomu mu byl pozastaven účet na Twitteru. 
Stěhuje se do Rumunska? 
Další kauza se odehrává na platformě YouTube, kde přidal video velmi kontroverzním výroku. Sdělil svým fanouškům, že 40 % všech důvodů, proč se přestěhoval do Rumunska je samotný fakt, že ve východoevropských zemí je snazší se dostat z obvinění ze znásilněním. Podle jeho slov doslova vybízí lidi k tomu, že Rumunsko je free ke znásilnění. Jeho osobní vyjádření na sebe nenechalo dlouho čekat: „Nejsem násilník, ale líbí se mi myšlenka, že si můžu dělat, co chci. Mám rád svobodu.“ Tímto výrokem nejen, že pobouřil ženy, ale také tím dodává myšlenku chlapcům, kteří se tím mohou inspirovat. 
Online podnikání 
I když je Tate kritizován a osočován za své chování a jednání, tak ho to neodrazuje k dělání dalších přešlapů. Tentokrát se do toho přidal i jeho bratr a společně začali s online podnikáním. Začínali s podnikáním v březnu letošního roku, při kterém tahali peníze ze zoufalých žen. Díky tomu za pomocí webkamer modelky nechaly ženy uvěřit, že je mezi nimi reálný vztah, za který muži dostali až nehezky vysoké částky. Přesto, že si nabrali peněz dost, při uvedení bratři uvedli, že se jedná o podvod. A to stále nejsme u konce. 
Také je obviněn z obchodování s lidmi, uvedl The Daily Beast. Policie vtrhla do Tatova domu, kvůli součástí vyšetřování, protože se v domě našla žena držena proti své vůli. Celé vyšetřování došlo do takového bodu, kdy byli bratři obvinění ze znásilnění z obchodování s lidmi. Avšak i k tomu se bratři vyjádřili, a to v podobě podcastu , kde uvedli :“ Jedna dívka byla na večírku v mém domě a její přítel viděl její story na Instagramu.“ Dívka podle něj být na večírku nechtěla a bratři ji nechtěli nechat jít. Tristanovi to však přišla jako hloupá výmluva. Přítel však nezahálel a do domu zavolal policii. 
Dostal ban od sociálních sítí díky svým misogynním projevům
Tate získal nejen popularitu na YouTube, Twitteru ale převážně na TikToku. Postupně se však jeho sláva začala bortit. První ban dostal od sociální platformy Youtube za svá kontroverzní videa, avšak ostatní platformy na sebe nenechaly čekat. Bývalému kickboxerovi byly odstraněny oficiální účty na Facebooku a Instagramu kvůli porušení zásad týkajících se nebezpečných osob. Podle společnosti Meta je Tate „hrozbou pro mladé muže“. 
Na Tiktoku se mu populrita začíná pomalu ale jistě hrotit, jelikož síť začala mazat jeho obsah, ve kterém se objevuje. K tomu se vyjádřil mluvčí společnosti TikTok na NBC, kdy uvedl, že po trvalém vyšetřování ze strany platformy byl účet patřící Tateovi trvale zabanován. Mluvčí také dodal, že TikTok používá software k identifikaci a dostranění opětovaného nahrávání videí, u nichž bylo zjištěno porušení zásady komunity a snažící se, aby obsah s Tatem nebyl doporučován na FY page. „Misogynie je nenávistná ideologie, která není na TikToku tolerována," řekl mluvčí TikToku. 

Fotografie: Tik Tok Andrewa Tatea

Komentáře