"U českých médií je vidět snaha formovat společnost. Zahraniční jsou objektivnější. Informace si musím dohledávat na internetu a v dalších zdrojích."

 

"Informace si vyhledávám na internetu, sleduji média, i veřejnoprávní - když jsem v zahraničí, tak zahraniční. Česká média mi přijdou subjektivní. V zahraničí informují média objektivně. Nejvíce to bylo vidět nedávno za Covidu nebo nyní v případě ukrajinsko-ruského konfliktu. Tady jsou informace hodně jednostranné, to v zahraničních médiích není, informují více objektivně. Zdejší média se snaží formovat společnost. Dobré je ale ekonomické zpravodajství, s tím jsem spokojen. Diskuse pod články mě mrzí. Kdyby se tyhle věci neděly, kde bychom mohli být? Vědci tady vymýšlejí zajímavé věci, dějou se tak zajímavé věci a my řešíme ´kraviny´," - stručný výběr z našeho krátkého rozhovoru s jedním z náhodných respondentů naší ankety. Celý rozhovor výše ve videu.

Každý týden jeden respondent. Ptáme se vás - lidí na ulici, co si myslíte o médiích. Jaká je budoucnost médií? Mají ještě ´dinosauří média´ šanci nebo je budoucnost v internetových médiích a influenceringu? A jak poznáte dezinformace či kde sháníte informace i mimo média?


Chcete se do ankety zapojit i vy, ale nepotkali jsme se?
Napište nám na: ptamesevas@otevrenamedia.cz nebo můžete vyplnit tento anketní formulář online:
Děkujeme.

VIDEO: Richard Motl

Vice na našem projetku: www.otevrenamedia.cz