"V Česku máme málo lidí v politických stranách. Lidé je nechtějí měnit zevnitř," říká Jakub Čech

 

Jakub Čech začal s novinařinou v osmi letech, kdy napsal svůj první článek do novin. Posléze pokračoval v lokální žurnalistice / aktivismu, kdy upozorňoval na lokální problémy a problémy komunitní politiky v Prostějově. Aby se mohl soudit s místními politiky, musel se nechat dokonce zplnoletnit už v 16 letech.

Povídali jsme si s ním o Zákoně 106 - Svobodném přístupu k informacím i jeho novelizaci, současné politice a možnostem vyjádření nesouhlasu s politiky i o tom, proč mladí lidé nejsou politicky aktivnější.

Kamera: Jane Frank a Richard Motl Ptáme se vás - lidí na ulici, co si myslíte o médiích a novinářů co si myslí o své profesi. Jaká je budoucnost médií? Mají ještě ´dinosauří média´ šanci nebo je budoucnost v internetových médiích a influenceringu? A jak poznáte dezinformace či kde sháníte informace mimo média? Chcete odpovědět i vy, ale nepotkali jsme se? Napište nám pro osobní setkání a natáčení na: ptamesevas@otevrenamedia.cz nebo můžete vyplnit náš dotazník, i anonymně, zde: www.otevrenamedia.cz , kde také najdete více informací o našem projektu.